oaednews

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Συνέχεια στον αγώνα τους για Δουλειά δίνουν οι εργαζόμενοι στα Πεντάμηνα – Νέα συνέλευση και δικό τους μπλοκ στη Γενική Απεργία

Σε συνέχεια του αγώνα διεκδίκησης «Δουλειάς και όχι δουλείας», δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν οι συμβασιούχοι της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας, τη στιγμή που μέσα στον Δεκέμβριο, περίπου 50.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ θα βρεθούν και πάλι στην ανεργία, όταν λήξουν οι πεντάμηνες συμβάσεις τους.
Το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής καλούν σε νέα Σύσκεψη – Συνέλευση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις τους για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την: ΤΡΙΤΗ 1 / 12 / 2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ )

Οι εργαζόμενοι στα Πεντάμηνα δηλώνουν ακόμη ότι θα συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη, με δικό τους μπλοκ Ακόμη, θα αποφασίσουν στη συνέχεια νέα μεγάλη Πανελλαδική Ημέρα Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού Εργαζομένων στα «Πεντάμηνα» και Συμβασιούχων Αττικής
Πλήθος εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς» χαρακτήρα συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και με πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας έπειτα από το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία.
Αντιπροσωπία του συντονιστικού εργαζομένων συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εργασίας κυρία Αντωνοπούλου σε συνέχεια της συνάντησης της προηγούμενης εβδομάδας για να λάβει απαντήσεις σχετικά με την έρευνα της Υπουργού για εξεύρεση των πόρων για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, με ενιαία εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για να μην βρεθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι ξανά στην ανεργία και καταρρεύσουν οι δήμοι. Η υφυπουργός επικαλούμενη «νομικό κώλυμα» το οποίο σύμφωνα με την ίδια της παρουσίασε ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ απάντησε πως το τρέχον πρόγραμμα δεν μπορεί να παραταθεί.
Το «νομικό κώλυμα» έγκειται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και στο γεγονός ότι είναι πρόγραμμα μαθητείας ΟΑΕΔ και όχι πρόγραμμα εργασίας παρότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων. Οι εκπρόσωποι μας υπογράμμισαν ότι το θέμα είναι πολιτικο και σαν τέτοιο η κυβέρνηση μπορεί να φέρει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση εάν υπάρχει πολιτική βούληση, όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση.
Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η αναζήτηση πόρων σύμφωνα με την Υφυπουργό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Επιπλέον, σύμφωνα με την Υφυπουργό τα νέα προγράμματα είναι εντελώς αβέβαιο αν θα είναι πάνω από 5 μήνες διάρκειας παρά της μέχρι τώρα εξαγγελίες του Υπουργείου. Ειπώθηκε επίσης ότι στο νέο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθούν εργαζόμενοι στην «κοινωνική οικονομία». Στην ερώτηση της αντιπροσωπίας εάν δηλαδή οι εργαζόμενοι θα νοικιάζονται σε εργολάβους των Δήμων η απάντηση ήταν ότι θα εργάζονται σε εργοστάσια που τα «αυτοδιαχειρίζονται» εργαζόμενοι.
Το Συντονιστικό αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους αποφάσισε εκτάκτως την επιτόπου παρέμβαση του στην σύσκεψη της ΚΕΔΕ που πραγματοποιούταν την ίδια ώρα σε κεντρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας για να λάβει τις απευθείας απαντήσεις περί «νομικού κωλύματος». Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ παρουσία και του Νομικού Συμβούλου δέχθηκε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και παρουσίασε το θέμα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι ίδιοι είχαν μείνει με την εντύπωση πως η παράταση του προγράμματος ήταν απολύτως σίγουρη και τα περί νομικού κωλύματος δεν υφίστανται και πως οι ίδιοι αδίκως κατηγορούνται καθώς είχαν προτείνει στην Υπουργό να παρθεί πολιτική απόφαση για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους.
Η ΚΕΔΕ επίσημα πλέον υποστηρίζει το αίτημα μας για την παραμονή μας στην εργασία καθώς γνωρίζει πως σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμοι θα καταρρεύσουν από την άμεση αποστελέχωση και δεσμευτήκαν να το επικαιροποιήσουν με νέα απόφαση τους στην συνεδρίαση της Δευτέρας 30/11/2015.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Τα ψέματα τους λοιπόν ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να στερήσει την αξιοπρέπεια μας!!!
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας πετάει στους κάδους ανακύκλωσης εργαζομένων!!
Ήρθε η ώρα για να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά και πιο μαζικά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας για δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία!!
Παλεύουμε για την κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας!!
Δεν εγκαταλείπουμε – Συνεχίζουμε!! Το θέμα μας είναι ανοικτό !! Απαιτούμε να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις!! Ο αγώνας μας τώρα πρέπει τώρα να κλιμακωθεί!!
Το Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα και συμβασιούχων Αττικής σας καλούν σε ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας την: ΤΡΙΤΗ 1 / 12 / 2015 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ )
Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΆ στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015 με δικό μας μπλοκ.
Αποφασίζουμε στη συνέχεια νέα μεγάλη Πανελλαδική Ημέρα Αγωνιστικών Κινητοποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου