oaednews

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε, να δείτε και να μάθετε δωρεάν το μήνα Οκτώβριο

Οι καιροί που περνάμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολοι, αλλά αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να κινητοποιηθούμε. Πριν προλάβετε να προβάλετε ως δικαιολογία το γεγονός ότι δεν έχετε χρήματα για να παρακολουθήσετε ημερίδες, φεστιβάλ και σεμινάρια, σας προτείνουμε 7 εντελώς δωρεάν δράσεις για τον Οκτώβριο
Δωρεάν ημερίδα: «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες και Δράσεις»
Tη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 10:00-15:00, στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Β&Μ Θεοχαράκη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες και Δράσεις». Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ΕΛΚΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδηµία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης», η οποία υλοποιείται µέσω του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) και από Εθνικούς Πόρους.
Για την είσοδο σας στο χώρο της εκδήλωσης απαιτείται επιβεβαίωση στο τηλ: 210-3627421 ή στο e-mail θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Από την έρευνα στη διδασκαλία»
Tα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες (Ηλιούπολη, Κερατσίνι, Μεταμόρφωση, Βέροια) του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Future Library, θα απευθύνονται κυρίως σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και θα αφορούν τέσσερεις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος:
1. Αρχαία Ελληνικά
2. Νέα Ελληνικά
3. Ιστορία
4. Οικονομία
Τα Σεμινάρια που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΚΙΚΠΕ και οι ημέρες της διεξαγωγής τους θα είναι πάντα Παρασκευή (5 μ.μ.- 9 μ.μ.) και Σάββατο (10 π.μ.- 2 μ.μ.).
Είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00-20.00 και Τρίτη, Πέμπτη 10.00-16.00) και με email
Τηλ. επικοινωνίας: 2109948344.
2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υποδέχεται στους χώρους του τους μικρούς του φίλους οργανώνοντας μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη.
Η συμμετοχή για τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι δωρεάν και η είσοδος των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Djangofest Athens Gypsy Jazz festival
Το Djangofest gypsy jazz festival στην Ελλάδα αποτελεί μια πρωτοβουλία μουσικών που ασχολούνται με την gypsy jazz μουσική και φίλων αυτής. Ως αυτό-οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ενέργεια των μουσικών και εθελοντών που συμμετέχουν, με την υποστήριξη της Plenty projects και τη φιλοξενία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Λαμπηδόνας.
Όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι δαπάνες καλύπτονται από τα αναψυκτικά και ποτά που διατίθενται στο χώρο.
16, 17, 18/10
Άλσος Λαμπηδόνας , Βύρωνας
Έναρξη δραστηριοτήτων
Παρασκευή 16/10 από τις 18.00
Σάββατο 17/10 από τις 12.00
Κυριακή 18/10 από τις 12.00
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δράσεις
Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE
Δωρεάν σεμινάρια αυτοσχεδιασμού Improv Comedy
Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το Improv Comedy Theater είναι μέσα από ένα ΔΩΡΕΑΝ εισαγωγικό δίωρο μάθημα!
Πληροφορίες επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Βασιλείου Μακεδόνος 2, Αθήνα (μετρό Σταθμός Λαρίσης)
Τηλέφωνο: 210.3411984
Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για ασθενείς με καρκίνο του μαστού
Πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο «Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη», με στόχο την παροχή των απαραίτητων εργαλείων τα οποία θα βοηθήσουν την γυναίκα να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να αντεπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της, από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου.
Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 17:30 – 20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30, στον πολυχώρο «7ος», Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), πλατεία Συντάγματος, εκτός από τα σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής που θα πραγματοποιηθούν στο “Driskas Test Kitchen” Λάμψα 19 Αμπελόκηποι.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Κάντε την ηλεκτρονική σας εγγραφή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου