oaednews

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Οι 4 μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο

Ριζικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα καθώς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φαίνεται ότι έχει στα σκαριά μια σειρά από δράσεις, οι οποίες, μαζί με το μνημόνιο, θα δώσουν τη χαριστική βολή στη δημόσια διοίκηση, όπως τη γνωρίζαμε.
Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τις εξής βασικές αλλαγές:

1. Τοποθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων στα Υπουργεία.

2. Αποσύνδεση βαθμολογίου από το μισθολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μια σειρά αλλαγές -κυρίως μειώσεις- στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο.

3. Άνοιγμα της μισθολογικής “ψαλίδας” μεταξύ των αποφοίτων της Δευτεροβάθμιας και της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. Με δεδομένη, ωστόσο, την οικονομική στενωπό, το πιθανότερο είναι ότι θα μειωθούν οι μισθοί των πρώτων, ενώ αντιθέτω, των δεύτερων θα μείνουν σταθεροί ή θα μειωθούν λιγότερο.

4. Νέο σχήμα κινητικότητας μετά από την αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών του Δημοσίου.

Με την ελληνική πρόταση, παράλληλα εισάγεται ένας νέος μηχανισμός μόνιμης κινητικότητας, με εφαρμογή από τον Οκτώβριο και μετά.

Σύμφωνα με την πρόταση, το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής της θέσης εργασίας (job description) και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας.

Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων θα λαμβάνεται από κάθε αρμόδια υπηρεσία. Αυτό θα εξορθολογίσει την κατανομή των πόρων, καθώς και η στελέχωση σε όλη τη Γενική Κυβέρνηση.



ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου