oaednews

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αίτημα Ομοσπονδίας για επέκταση ελέγχων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 175 / 31-7 – 2015
Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ,
Κα Καραμεσίνη Μαρία
Κυρία Διοικήτρια,

Οι υπάλληλοι του Οργανισμού όπως γνωρίζετε, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους για την ορθή εφαρμογή των όρων των προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός και γενικότερα λόγω εργασιακού αντικειμένου, έχουν σαφή εικόνα της τοπικής αγοράς εργασίας και των παθογενειών της.
Κοινός τόπος είναι η ύπαρξη του σημαντικού προβλήματος της μαύρης - αδήλωτης εργασίας. Σχετικά περιστατικά υποπίπτουν συχνά στην αντίληψη των ελεγκτών συναδέλφων, οι οποίοι ωστόσο, στερούνται ξεκάθαρης αρμοδιότητας και εντολής ελέγχου των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Σε μια προσπάθεια  εξορθολογισμού της αγοράς εργασίας προτείνουμε, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγουμε, να επικαιροποιηθεί οδηγία για εντολή διεξαγωγής εξειδικευμένων ελέγχων για τους επιδοτούμενους ανέργους, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι επιχειρήσεις να «απολύουν» τον άνεργο, προκειμένου αυτός να ενταχθεί στο ταμείο ανεργίας και παράλληλα, να τον απασχολούν καταβάλλοντάς του το «υπόλοιπο» ποσό.
Παρακαλούμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα προσοχή και να μας ενημερώσετε σχετικώς.

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος           Ρέππας Ιωάννης 

3 σχόλια:

  1. Και τον αύγουστο λειτουργεί η Ομοσπονδία?χα χα χα , Ευχαριστούμε πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός πως πραγματοποιούνται παρουσίες ταμείου το πρωί και το ίδιο απόγευμα στην καφετέρια μας σερβίρουν οι επιδοτούμενοι πρωινοί επισκέπτες ποιανού αρμοδιότητα είναι ? Ας ξεκινήσετε από εκεί και μετά να συνεχίσετε με την επιμονή για μια άρτια εκπαίδευση των υπαλλήλων πάνω στους ελέγχους.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο θέμα δεν υπάρχει κανένα θολό σημείο κατά την γνώμη μου-Ο αρμόδιος Οργανισμός για την παροχή επιδόματος ανεργίας δεν μπορεί να είναι αναρμόδιος για τον έλεγχο αυτής(επιδοτούμενης και μη)-Υπάρχει ήδη από το 2009 σχετική οδηγία από την τότε Ειδική Υπηρεσία που πρέπει να επικαιροποιηθεί.
    Ακόμα και σε ελέγχους ΝΘΕ θα πρέπει να καταγράφεται και να ελέγχεται το σύνολο του παριστάμενου προσωπικού καθώς ουδείς μπορεί ν'αποκλείσει την περίπτωση ανασφάλιστης εργασίας-Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διακόπτεται η επιχορήγηση βάσει της ημερομηνίας ελέγχου και να διαβιβάζεται η έκθεση στο αρμόδιο ΣΕΠΕ προκειμένου να επιβάλλει τις χρηματικές κυρώσεις για τις οποίες και μόνο είναι αναρμόδιος ο Οργανισμός.
    Ομοίως για τις μη επιχορηγούμενες συνήθως εποχιακής λειτουργίας επιχειρήσεις που απολύουν κατακαλόκαιρο προκαλώντας την κοινή λογική. Η κρισιμότητα του θέματος είναι εξαιρετική και πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα εκ μέρους όλων(υπάλληλων και διοίκησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή