oaednews

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω, μα πίσω δε γυρνάω...


Γράφει ο Συνάδελφος Πέτρος Καπετανόπουλος
(ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ-απ’ το τραγούδι του «Μελένιου». Ένα μικρό ντενεκεδάκι που σιχάθηκε να φοβάται.. )

Αγαπητοί συνάδελφοι
Πέντε χρόνια τώρα:
-Είδαμε τους μισθούς μας και το επίπεδο ζωής μας να κατακρημνίζονται,
-Είδαμε τον ΟΑΕΔ να απειλείται με λουκέτο, τον ΟΕΚ και την Εστία να κλείνουν μέσα σε μια νύχτα, όλους μας σε μια διαρκή αβεβαιότητα για το μέλλον μας,
-Είδαμε την ανεργία, να φτάνει στο ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, την απελπισία στα μάτια των  άνεργων ανθρώπων που φτάνουν στα γραφεία μας, τη φτώχεια παντού,
-Είδαμε, βλέπουμε, τον ανθό της Ελληνικής κοινωνίας, τους νέους ανθρώπους να μεταναστεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες ή να πληρώνονται με 200 κ 300 ευρώ ανασφάλιστοι
-Γνωρίζουμε νομίζω, πως αυτό είναι και το μέλλον των παιδιών μας, όλων των επόμενων γενιών στην Ελλάδα των μνημονίων
Συνάδελφοι

Ζούμε  την κατάθλιψη, τη μαυρίλα, τις ψυχοσωματικές ασθένειες που έχουν μπει στα σπίτια των φίλων, των συγγενών, τα δικά μας…
Γνωρίζουμε για τις χιλιάδες αυτοκτονίες συνανθρώπων μας τα χρόνια του μνημονίου
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ συνάδελφοι να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ με ένα ΝΑΙ, αυτές τις πολιτικές που έχουν καταστρέψει τις ζωές μας;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να γίνουμε η πρώτη γενιά Ελλήνων που θα υποταχθεί με τη θέλησή της σε αφέντες και βιαστές;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συνταχθούμε με όλο το σκυλολόι του μαύρου μετώπου που τις τελευταίες μέρες έχει λυσσάξει υπέρ των συμφερόντων του;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υποταχθούμε στη ΧΟΥΝΤΑ της ευρωπαϊκής και ελληνικής ολιγαρχίας, που επί δεκαετίες θησαυρίζει στις πλάτες μας, στο άθλιο πολιτικό προσωπικό που τους εκπροσωπεί, στη ΧΟΥΝΤΑ των καναλιών τους;
Με τι μάτια θα κοιτάξουμε αύριο τα παιδιά μας; Πώς θα τους εξηγήσουμε πως αποφασίσαμε οικειοθελώς την καταστροφή της ζωής τους;
Πώς θα ζήσουμε με τις ενοχές, πως αποφασίσαμε εθελόδουλα την υποταγή μας;
Φτωχός μπορεί να ζήσει κάποιος περήφανα, δούλος όμως μπορεί, συνάδελφοι;
Πολλοί, είναι αλήθεια πως  φοβούνται την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ από τον Ελληνικό λαό. Υποστηρίζουν πως «δεν έπρεπε να φτάσουμε στα άκρα». Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως θα υποστούμε τις συνέπειες της άρνησής μας στα σχέδια των «δανειστών».
Δεν είμαι απ’ αυτούς που θα επιχειρήσω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, ούτε θα αρνηθώ πως κάθε επιλογή αγώνα έχει τα ρίσκα του.
Θα απευθυνθώ ιδιαίτερα σε όσους από σας γεμίζατε τις πλατείες το 2011, απλά μουτζώνοντας και βρίζοντας το πολιτικό προσωπικό που μας έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση (εγώ τότε  ανήκα σε αυτούς που έτρωγαν ξύλο και δακρυγόνα στις διαδηλώσεις):
Υπήρχε ποτέ  περίπτωση να αντιστρέψουμε την πορεία αυτού του τόπου, μόνο με βρισιές και μούντζες; Αν παρ’ όλα αυτά, οι βρισιές, οι μούντζες και η γκρίνια, χάρασσαν έναν άλλο δρόμο, ίδια δεν θα ήταν η αντίδραση από το μαύρο μέτωπο; Θα δέχονταν ποτέ αναίμακτα τα αφεντικά μας, την αμφισβήτηση των δικών τους ταξικών συμφερόντων; Τι κάναμε τότε στις πλατείες, εκτόνωση;
Έχει υπάρξει ποτέ αλλαγή στην Ιστορία οποιουδήποτε λαού, χωρίς αγώνα, χωρίς ρίσκα, χωρίς αίμα;
Γιατί αλήθεια συνάδελφοι να είμαστε περήφανοι για τους αγώνες του Ελληνικού λαού;
Γνώριζαν από πριν οι Επαναστάτες του 1821, ότι θα κέρδιζαν την Ελευθερία τους; Και τότε υπήρχαν οι «νουνεχείς», που καλούσαν τους εξεγερμένους σε «σωφροσύνη».
Γνώριζε από πριν ο Ελληνικός λαός που αγωνιζόταν «με το χαμόγελο στα χείλη» ενάντια στο φασισμό το 1940-1944, ότι θα νικούσε; Και τότε υπήρχαν αυτοί που συνεργάζονταν με τους κατακτητές.
Γιατί αλήθεια κατεβάζουμε τα παιδιά μας στις παρελάσεις και τους μαθαίνουμε Ελληνική Ιστορία; Για το έθιμο;
Σε όσους υποστηρίξουν πως οι εποχές δεν είναι ίδιες, θα απαντήσω πως η επίθεση που δεχόμαστε από την Ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τα ντόπια τσιράκια της, έχει χαρακτήρα πολέμου, απέναντι στον Ελληνικό Λαό αρχικά (και διά του παραδείγματος, απέναντι στους φτωχούς όλης της Ευρώπης στη συνέχεια). Αφορά την επιβίωσή του, την δυνατότητά του να χαράσσει το μέλλον του ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν ήταν η κατάλληλη κίνηση η διενέργεια του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση. Δεν ανήκω στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω αυταπάτες για τα όρια και τη συνέπειά του. Ιδιαίτερα κρίνω ως λάθος την εμμονή της κυβέρνησης σε διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό ιερατείο, αντί να προετοιμάζει το λαό για κάθε ενδεχόμενο. Θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ όμως να θεωρείται πραξικόπημα, η έκφραση της θέλησης του Λαού σε οποιοδήποτε ζήτημα που τον αφορά. Θεωρώ τραγικά γελοίους τους Σαμαράδες, Βενιζέλους, Παπανδρέου που μας χώσαν στα μνημόνια χωρίς να μας ρωτήσουν ποτέ, που αποφάσιζαν και διέτασσαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, να αμφισβητούν τη δυνατότητά μας να εκφραζόμαστε.
Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ σε όσους συναδέλφους συντρόφους από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ επιλέγουν το άκυρο. Θα ήθελα να τους πω πως κάνουν λάθος. Το δημοψήφισμα της Κυριακής, έχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα που αφορά την αποδοχή ή όχι του μνημονίου των τοκογλύφων. Αν το ερώτημα αφορούσε την αποδοχή του μνημονίου αυτού ή του μνημονίου που είχε έτοιμο η κυβέρνηση, θα ήμουν μαζί με τους συντρόφους στο άκυρο και  τη μη αποδοχή ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανενός μνημονίου. Όταν όμως το ερώτημα είναι η έγκριση ή όχι του μνημονίου ΑΥΤΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ η μόνη απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ. Δεν γνωρίζω πώς η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το ΟΧΙ. Εκείνο που έχει αξία, είναι την Κυριακή το βράδυ να είμαστε ως εργαζόμενοι, ως κοινωνία, σε καλύτερη θέση αγώνα απέναντι σε ΚΑΘΕ μνημόνιο και όχι κάτω από τη μπότα του μαύρου μετώπου.

Κλείνοντας και απευθυνόμενος ξανά σε όλους, θα ήθελα να πω πως η μόνη ζωή που αξίζει να ζει κανείς, είναι η αξιοπρεπής. Και να θυμίσω τα λόγια του Κάλβου:
Όσοι το χάλκεον χέρι,
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι-
θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία

Πέτρος Καπετανόπουλος

ΟΑΕΔ Περιστερίου

7 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ "ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ" - ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ .ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΤΜ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ.ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΑΜΕ. ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ΣYΣTHMA EXEI KATAPPEYΣEI O KOΣMOΣ ΩPYETAI ΔEN EΠPEΠE NA BΓOYN TA AΠOTEΛEΣMATA ΠPIN TO ΔHMOΨHΦIΣMA AΦOY TO ΣYΣTHMA TO HΛEKTPONIKO ΔEN ANTEXEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε άνεργοι δεν είμαστε χαζοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι με τους οργισμένους ΟΧΙ με τους φοβισμένους !
    Απλά, ένα μεγάλο "ΟΧΙ" , την Κυριακή.
    Σαν το "ΟΧΙ" που είπαν οι παππούδες μας στους παππούδες τους.
    Ρε , αϊ στο διάολο !
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσόκαλη Σμαράγδα
    Αφιερωμένο στους συντελεστές αυτού του blog και σ΄ όλους τους αδελφούς που επώνυμα είναι απλά ο εαυτός τους και τουλάχιστον έχουν το θάρρος της γνώμης τους
    Οι αόρατες αλυσίδες που έχουμε στα πόδια και στο νου , ετούτα τα συρματοπλέγματα και ο τοίχος που κάθε μέρα θεριεύει για να μας κλείσει ακόμη και την ομορφιά του ουρανού με σκοπό να μας βυθίσει στο απόλυτο σκοτάδι, είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας , είναι το μέτρο που πρέπει σήμερα να ξεπεράσουμε.
    Οι αλυσίδες αυτές είναι ο στόχος που καλούμαστε να υλοποιήσουμε σπάζοντάς τες, τα συρματοπλέγματα και ο τοίχος είναι το εμπόδιο που πρέπει να υπερβούμε για να γίνουμε καλύτεροι, για να ξαναβρούμε τον δρόμο του αυτονόητου που θα μας οδηγήσει στον σκοπό μας, σε εκείνο το καλύτερο αύριο που θέλουν να μας κλέψουν. Κι αν στη σκέψη αυτή φοβάσαι, μην δειλιάζεις αδελφέ. Δεν είναι κακό. Ο φόβος δείχνει πως σκέφτεσαι, πως υπολογίζεις, πως σχεδιάζεις.Κι αν δεν μπορείς στην πρώτη γραμμή να σταθείς, τότε μην γίνεις εμπόδιο, θεριεύοντας τους σπόρους της διχόνοιας που έσπειραν αναμεταξύ μας. Μην σταθείς εμπόδιο σε όλους εκείνους που πρόθυμα θα τολμήσουν να παλέψουν με ορατές κι αόρατες δυνάμεις, για να ξαναφέρουν το χρώμα, που θα θελήσουν να αγωνιστούν στον αγώνα τον όμορφο και τον ιερό για να επιστρέψουν οι ανθρώπινες αξίες, για να έρθει επιτέλους το φως στη ζωή μας.
    Μόνο, που ένα πράγμα μεγάλο πρέπει όλοι μας να κάνουμε, για να ετοιμαστούμε καθώς πρέπει, για να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν, για να ξαναβαδίσουμε περήφανοι .
    Πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες που ξεχάσαμε, πρέπει να ξαναβρούμε τον δικό μας δύσκολο, ελεύθερο και περήφανο δρόμο στη ζωή.
    Πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι και όχι αριθμοί
    Ελεύθερους μας θέλει ο Δημιουργός μας , ελεύθερους μας έπλασε και ΟΧΙ υπηρέτες! Ας χορέψουμε το χορό των Αγγέλων , τον χορό του Αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σμαράγδα Τσόκαλη

    Οι σπόροι της διχόνοιας δεν καρποφόρησαν τελικά αδέλφια μου , με τέτοιο ποσοστό δεν μπορούμε να μιλάμε για διχασμό !Και το ποσοστό θα άγγιζε το 80% αν τα ΜΜΕ δεν παραπληροφορούσαν έτσι τον κόσμο , αυτό τον ωραίο ελληνικό κόσμο που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πεινάει και να εξαθλιώνεται ο διπλανός του!Σταματήσαμε για λίγο να είμαστε << Μοιραίοι >> μπήκαμε στο χορό του Αγώνα και γίναμε ακόμα καλύτεροι ,οι αγωνίες και οι φόβοι, οι στεναχώριες και οι δοκιμασίες μας κράτησαν σε κάποιαν εγρήγορση, ας τις μετατρέψουμε σε σχολείο φιλοσοφίας και γυμναστήριο της ψυχής. Οι στεναχώριες και οι δοκιμασίες σταμάτησαν να είναι είναι αιτίες λύπης, και έγιναν καυχήσεως και χαράς!Άς μην αργούμε και δίνουμε χαρά σε αυτούς τους λίγους εφιάλτες γιατί πραγματικά είναι τόσο λίγοι κι εσείς τόσο πολλοί και σπουδαίοι. ΄Ας μην περιμένουμε πια τίποτα έτοιμο καλύτερα ακόμα ας μην αποζητούμε τίποτα έτοιμο!.Ο Τίμιος Αγώνας τώρα ξεκινά να ξαναγίνουμε Ανθρωποι με όλα όσα ετούτη η λέξη μπορεί να σημαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή