oaednews

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Δελτίο Τυπου ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το βράδυ της Δευτέρας, 13 Απριλίου 215, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε αθρόες και αναίτιες προσαγωγές έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Απ’ ότι φαίνεται οι προσαγωγές έγιναν με κριτήριο την εμφάνιση, αφού μεταξύ αυτών ήταν δύο αλγερινής καταγωγής επιχειρηματίες της Φίλιπς Μόρις που διαμένουν στη Μ. Βρετάνια αλλά και πολλοί νέοι και νέες.
Μεταξύ αυτών ήταν ο συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Αβραμίδης. Ο συνάδελφος συνελήφθη μαζί με το γιό του. Στη συνέχεια, συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου αρκετές από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Η δίκη τους προσδιορίστηκε για την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015!
Ο χώρος του πανεπιστημίου αποτελεί κοιτίδα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, υπεράσπισης και διεκδίκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε την αναβίωση των επιχειρήσεων-σκούπα γύρω από το ΕΚΠΑ. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφό μας Κώστα Αβραμίδη και σε όλους τους συλληφθέντες.
Απαιτούμε την αθώωσή τους και την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των συλληφθέντων!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

2 σχόλια:

  1. Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠ΄ΕΞΩ ΌΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΩΣ ΣΟΛΩΝΟΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή