oaednews

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νέοι Περιφερειακοί διευθυντές ΟΑΕΔ σε Μακεδονία και Πελοπόννησο


Η   Διοικήτρια  του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη  εφαρμόζοντας τελεσίδικη δικαστική απόφαση τοποθετεί αναδρομικά στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Μακεδονίας τον Δημήτρη Καραμπέρη και την Ειρήνη Μαρίνου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί ότι δικαστική απόφαση με την οποία ο ΟΑΕΔ είχε υποχρέωση να προχωρήσει σε αλλαγή Περιφερειακού Διευθυντή στη Μακεδονία είχε πετύχει και η νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Τεκτονίδου, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ από τον προηγούμενο διοικητή.   

διαβάστε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στη διαύγεια:

 ... Αποφασίζουμε

 Τη συμμόρφωση του Οργανισμού  με την αριθ. 195/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Σχηματισμού Ακυρωτικής Διαδικασίας), με την οποία ακυρώθηκε η Απόφασή μας με αριθμό 63954/26.07.2013.

Την από την κοινοποίηση της παρούσας επέλευση των εννόμων συνεπειών της ανωτέρω συμμόρφωσής μας, ήτοι:

α) την παύση από τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας, υπαλλήλου Δημητρίου Κανελλίδη, του κλάδου ΤΕ Δ/κού Λογ/κού με Β βαθμό και

 β) την αναδρομική επανατοποθέτηση από 26/7/2013 ως αναπληρωτή Προϊσταμένου στην Περ/κή Δ/νση Μακεδονίας του Προισταμένου της Υπηρεσίας Υποστήριξης Δημητρίου Καραμπέρη του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με Β΄ βαθμό.


Αποφάσισε επίσης :

Τη συμμόρφωση του Οργανισμού  με την αριθ. 196/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Σχηματισμού Ακυρωτικής Διαδικασίας), με την οποία ακυρώθηκε η Απόφασή μας με αριθμό 63949/26.07.2013. 26639.Την από την κοινοποίηση της παρούσας επέλευση των εννόμων συνεπειών της ανωτέρω συμμόρφωσής μας, ήτοι:

 α) την παύση από τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, υπαλλήλου Ιωάννη Καρβέλη, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού με Β΄ βαθμό και

β) την επαναφορά σε ισχύ της με αριθμό 142100/27.10.2011 Απόφασής μας, με την οποία είχαν ανατεθεί καθήκοντα αναπλήρωσης Προϊσταμένου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στην Προισταμένη του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειρήνη Μαρίνου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με Β΄ βαθμό. 

5 σχόλια:

  1. Έπρεπε όμως τα δικαστήρια να επεμβαίνουν στον ΟΑΕΔ και την κάθε Δημόσια Υπηρεσία και να επιβάλουν την νομιμότητα?! Η απόφαση Αμπατζόγλου κρίθηκε παράνομη!! Εύχομαι η απόφαση αυτή να αποτελέσει φραγμό για τον κάθε Διοικητή που θα ήθελε να αυθαιρήσει, καθώς και τεκμήριο για τον κάθε υπάλληλο, που δυστυχώς είναι ακόμα έρμαιος του πολιτικού μας συστήματος και της πολυνομίας!!! Ας το δει και η Ομοσμονδία το θέμα αυτό μαζί με την ΑΔΕΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προηγούμενος σχολιαστής γράφει ότι "Η απόφαση Αμπατζόγλου κρίθηκε παράνομη!".
    Ερώτηση: Άρα και οι αποφάσεις που έπαιρναν οι παράνομοι αναπληρωτές προϊστάμενοι είναι παράνομες;
    Ειδικά για εκείνον της Πάτρας, έχει αποφασίσει πολλές διώξεις υπαλλήλων. Οι διώξεις αυτές ήταν παράνομες; Εάν ναι, πώς θα αποκατασταθούν οι παρανομίες αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε να βγαινουν στη φορα ολα αυτα που κανανε τοσα χρονια...μια κλικα ειναι παιδια..και πιανει ολους τους νομούς της ελλάδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού πάντως η απόφαση έχει αναδρομικό χαρακτήρα, φαντάζομαι ότι ο Οργανισμός θα στραφεί εναντίον του πρώην Διοικητή για να καλύψει τις διεκδικήσεις οικονομικού χαρακτήρα αυτών που δικαιώθηκαν. Αφού το δικαστήριο έκρινε παράνομη την τοποθέτηση των 2 περιφερειακών κάποιος πρέπει να απολογηθεί και να πληρώσει. Αυτό θα είναι ένα καλό μάθημα προκειμένου να σέβεται τη νομιμότητα ο κάθε Διοικητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή