oaednews

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Alpha Bank: Η ανεργία προκαλεί προβλήματα κοινωνικής συνοχής

avgi.gr
Το ποσοστό ανεργίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα κοινωνικής συνοχής και απώλεια παραγωγικών δυνατοτήτων.
Αυτό αναφέρει στην εβδομαδιαία ανάλυσή της η Alpha Bank εκτιμώντας ότι η διαρθρωτική ανεργία θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, λόγω μεγάλου αριθμού αναντιστοιχιών ανάμεσα στις δεξιότητες υψηλής ζήτησης και προσφοράς.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας σε σταθερές τιμές 2010 διαμορφώθηκε σε 0,9% το 2014 (1,5% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2014), ενώ σε τρέχουσες τιμές κινήθηκε σε ελαφρώς αρνητικό έδαφος (-0,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2014).

Αυτό συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την αποπληθωριστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και διατηρείται μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε -2,8% τον Ιανουάριο 2015 έναντι -2,6% τον Δεκέμβριο 2014. Η ανάκαμψη της οικονομίας, σε πραγματικούς όρους, που υποστηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από την θεαματική ανάκαμψη του τουρισμού, σε συνδυασμό με ορισμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, είχε ευνοϊκές -αν και μικρής κλίμακας- επιδράσεις επί του ποσοστού των ανέργων.
Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου