oaednews

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ζέττα Μακρή: Επενεξέταση κριτηρίων ένταξης Αγρ.Συν. σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Να ελεγχθούν και να επανακαθοριστούν τα κριτήρια και οι διαδικασίες ένταξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ ζητά με αναφορά της στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή. Σχετικό υπόμνημα άλλωστε είχε απευθύνει στον υπουργό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου (ΕΒΟΛ).
Ειδικότερα όπως αναφέρει η κα Μακρή, τα επιδοτούμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την πρόσληψη ανέργων έχουν ως στόχο τους την στελέχωση των επιχειρήσεων με εργατικό δυναμικό και την παροχή της δυνατότητας εργασίας σε ανέργους. Με τα προγράμματα αυτά, προωθείται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τονώνεται η τοπική οικονομία και επιτυγχάνεται η μείωση της ανεργίας.

Δυστυχώς, όμως, όπως αναλύεται στο υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου υπάρχουν ενστάσεις για τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων και για την δυνατότητα διασφάλισης του αδιάβλητου αυτής της διαδικασίας. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των υπαλλήλων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου να υποβάλουν την αίτηση ένταξης στα προγράμματα αυτά, όπως αναφέρουν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω προβλημάτων του ίδιου του συστήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η αίτηση να παραμένει εκκρεμής, στερώντας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου την δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα αυτό και, κατά συνέπεια, απασχόλησης ανέργων.
Με δεδομένη την ανάγκη διευκόλυνσης της λειτουργίας των Αγροτικών Συνεταιρισμών, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα που έθεσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου για τον επανέλεγχο αλλά και τον επανακαθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας ένταξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα συγκεκριμένα προγράμματα. Αναμένουμε, κατά συνέπεια, για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να περιφρουρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και να διευκολυνθεί η ένταξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου στα προγράμματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου