oaednews

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Εμφιαλομένων ποτών




Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Π ρ ο ς 
Τον  Υπουργό  Δικαιοσύνης  και  τον  Υπουργό  Εργασίας

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει  απερίφραστα τις  κατ’ επανάληψη αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές και παράνομες ενέργειες της διεύθυνσης της Coca Cola 3E η οποία καταπατώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της     Ελληνικής  Δημοκρατίας παρεμβαίνει ωμά, κυνικά  και εκβιαστικά  στα  συνδικαλιστικά  δικαιώματα  των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ο  Διευθυντής  Ανθρώπινου  Δυναμικού  της    εκβιάζει συστηματικά  εργαζόμενους-απεργούς να διαγραφούν από το Σωματείο του εργοστασίου, εάν θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους και να υπογράψουν μάλιστα και έγγραφο στο οποίο να διαβεβαιώνουν με την  υπογραφή τους  ότι «αποφάσισαν» να διαγραφούν από τα μητρώα του Σωματείου.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκβιαστική συμπεριφορά που καταστρατηγεί  βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που διασφαλίζουν οι νόμοι περί ελεύθερου συνδικαλισμού (ν. 1264) της  πατρίδας μας.

Τα golden boys  της  πολυεθνικής, τα οποία αμείβονται ή απολύονται   (μέχρι τώρα έχουν απολυθεί πέντε διευθυντικά στελέχη που χειριζόταν την υπόθεση καταστολής της απεργίας)  ανάλογα με τις επιδόσεις τους ενάντια στην απεργιακές κινητοποιήσεις, έχουν μετέλθει διάφορες αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους για να κάμψουν τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα.
Με την εκβιαστική «απαίτηση» να υπογράψουν οι εργαζόμενοι που      «θέλουν» να επιστρέψουν στην εργασία τους «δήλωση αποχώρησης» από το Σωματείο τους η διεύθυνση της πολυεθνικής προσπαθεί, κατά τη διεστραμμένη εκτίμηση της κατάστασης από τα στελέχη της, να σκυλεύσει υποτιθέμενα κοινωνικά πτώματα, και να «σπάσει» την πολύμηνη απεργία. Αλλά πέφτουν έξω!
Ο αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων και την  επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης έχει βρει την αμέριστη συμπαράσταση του λαού ολόκληρης της  Βόρειας Ελλάδας και του καταναλωτικού κοινού όλης της πατρίδας μας. Η υποστήριξη στους απεργούς και τον αγώνα τους έχει κατα-γραφεί με τις ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων  και δηλώσεις συμπαράστασης των αρχηγών τους, με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων (όλων των πολιτικών κατευθύνσεων) και πάνω από όλα έχει  καταγραφεί με τη συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού στο μποϋκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola μέχρι  να  ξαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο.
Ζητούμε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα αναφορικά με τις παραβάσεις της  Ελληνικής  Νομοθεσίας, καθώς και για τις  ενδεχόμενες ποινικές και άλλες παραβάσεις που αφορούν ζητήματα  εκβιασμού και    άπτονται του Ποινικού Κώδικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου