oaednews

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Voucher σε ανέργους και δώρο... ένα tablet

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Στο «μικροσκόπιο» ειδικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μπαίνουν οι παροχές που υπόσχονται σε ανέργους με voucher τα κέντρα κατάρτισης (προσφορές μελλοντικών θέσεων εργασίας, Tablets, I.X. αυτοκινήτου κατόπιν κλήρωσης) προκειμένου να τους προσελκύσουν και να υπογράψουν συμβάσεις.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή που θα ελέγχει περιπτώσεις παρόχων κατάρτισης (ΚΕΚ κ.ά.) οι οποίοι ακολουθούν «επιθετικές πρακτικές για την προσέλκυση ωφελουμένων».
Ειδικότερα, η Επιτροπή θα συλλέγει, θα καταγράφει και θα προωθεί στις αρμόδιες, κατά περίπτωση Αρχές, αναφορές και καταγγελίες για παραπλανητικές, παρελκυστικές, αντιδεοντολογικές ή αθέμιτες πρακτικές.
Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν περιπτώσεις για τα δύο προγράμματα της «επιταγής εισόδου» νέων ανέργων ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών τα οποία υλοποιούνται. Στην Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετέχουν στελέχη της Μονάδας ελέγχου της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, της μονάδας επιτόπιων επαληθεύσεων της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», του τμήματος Πολιτικής Καταναλωτή και νομικοί. Η Επιτροπή θα μπορεί να επιλαμβάνεται αυτεπαγγέλτως, μετά από πληροφορίες, ή και με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου, ενώ θα υποβάλει εκθέσεις και εισηγήσεις για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 

6 σχόλια:

  1. Οταν η Ομοσπονδια μας έκανε λόγο για αθέμιτες πρακτικές πριν απο ενα εξάμηνο, μας έλεγαν υπερβολικούς! Τωρα φτιάχνουν επιτροπή να καταπολεμήσουν τις επιθετικές συμπεριφορές των ΚΕΚ! Αν δεν καταπολεμήσουν τα αιτια που τις προκαλούν, το αποτέλεσμα θα ειναι μηδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς, και επιτέλους ας τελειώσουμε σαν ΄΄πολιτεία΄΄ με όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες της ''ελεύθερης αγοράς'' -που ούτε καν στον ανταγωνισμό δεν πιστεύουν- και ας ασχοληθούμε με τον δημόσιο οργανισμό απασχόλησης προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουνε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να τα εμποδίσουμε όμως έχουμε ένα δυνατό χαρτί στα χέρια μας όλοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού.θα μας αναθέσουν ελέγχους στα voucher.πιστευω όλοι να ελέγξουμε τη συνάφεια,την άποψη των ανέργων,των εργοδοτών.....να τα καταγράψουμε κι ας σταλούν στο Υπουργείο να κάνει την αξιολόγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΚΕΚ ΔΙΚΑ ....ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ..ΕΙΝΑΙ ΤΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ....ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚ...ΕΙΝΑΙ......ΔΙΑΦΟΡΟΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....ΔΕΣ ....ΜΚΟ...Η ΜΟΝΗ...ΛΥΣΗ ...ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ....ΑΠΕΡΓΙΑ....ΚΑΙ ....ΣΥΝΕΧΗΣ....ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ ...ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ...ΛΑΟΥ...ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ...ΚΑΙ..ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΨΩΡΟΕΠΙΔΟΜΑ...ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΣ..Η ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΩΣ...ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ... ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....έχουμε όπλα αλλά η ...φαρέτρα είναι άδεια...υπενθυμίζω αυτό:τα ευρήματα από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργούνται από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και αφορούν ειδικότερα την συνάφεια του αντικειμένου θεωρητικής κατάρτισης με την πρακτική άσκηση αξιολογούνται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση αντίστοιχων Διοικητικών πράξεων.... Ως εκ τούτου η αρμόδια επιτροπή δύναται να αξιολογήσει τα συγκεκριμένα ευρήματα ως αρνητικά....
    Επομένως ευρήματα που αφορούν τη συνάφεια δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τις Υπηρεσίες για την Υπαγωγή των επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιταγη εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους .......κλπ ....κλπ.....και ως εκ τούτου δεν αποτελούν λόγο απόρριψης της Υπαγωγής....
    Από το με αρ:16023/21-02-14 έγγραφο της Διοικησης....
    Καλημέρα σας και τα σχόλια δικά σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή