oaednews

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Νέα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας θέλει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.



 Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο.

 Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου επιθυμεί διακαώς να αλλάξουν ο όροι χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι. Με επίσημη δήλωσή του, ο κ. Αμπατζόγλου κάνει λόγο ότι αποτελεί «κεντρικό στόχο της διοίκησης του ΟΑΕΔ η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας». Μάλιστα, ο διοικητής του Οργανισμού με τους περίπου 1.000.000 εγγεγραμμένους ανέργους, από τους οποίους οι περισσότεροι από τους μισούς είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, θεωρεί δεδομένο ότι, μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, «θα ανοίξει άμεσα μια συζήτηση προς την κατεύθυνση αυτή, αφού κυρίαρχη επιδίωξη μας είναι το επίδομα ανεργίας να φτάνει στα χέρια περισσότερων ανέργων που πραγματικά το έχουν ανάγκη στην καθημερινή «μάχη» που δίνουν για να καταφέρουν να επιβιώσουν, σε σχέση με σήμερα». Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν το μήνα Αύγουστο, σε σύνολο 974.937 εγγεγραμμένων ανέργων μόλις 111.789 άτομα, ανήκουν στους επιδοτούμενους. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το 11,46% του συνόλου των ανέργων στον ΟΑΕΔ, λαμβάνουν είτε επίδομα ανεργίας, είτε εποχικό επίδομα

3 σχόλια:

  1. Αν επιδοτήσουμε 974.937 ανέργους τίθεται ένα ερώτημα καθοριστικό πέρα από τον καθημερινό επιούσιο αυτών των ανθρώπων. Ποιός θα τους πληρώνει? Οποιος δώσει την απάντηση, θα καταλαβαίνει και την συνέχιση του καταστροφικού ντόμινο. Επιδόματα και συντάξεις, όλα χωρίς ανταποδοτικότητα σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ απλό!
    "Κόβουμε" άλλο ένα .... 40% από τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων.
    Ειδικά δε για τους υπάλληλους του ΟΑΕΔ, "κόβονται" και οι αμοιβές των ελέγχων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστα! Η τακτική του Χότζα ότι πονάει να κόβεται.Να κοπούν όλα λοιπόν. Να δούμε στο τέλος πόσοι θα μείνουν όρθιοι να πληρώνουν τις στρατιές των μη παραγωγικών. Καιρός περικοπούν όλοι οι μισθοί κατα 40% και βάλε , οι πετσοκομένες αμοιβές ελέγχων και να γίνουμε όλοι μέτοχοι ιδιωτικών ΚΕΚ. Καλύτερα θα είναι. Στους ιδιώτες ΟΛΑ. Κάτι ακόμα..Επίδομα ή παροχή σε εμιράτα είναι ένδειξη πλούτου που μοιράζεται. Το κατ επάγγελμα "επίδομα" είναι ένδειξη φτώχειας που απαιτεί να γίνουν όλοι φτωχοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή