oaednews

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΟΥ ΟΑΕΔ : Ανακοινωση - Ενημέρωση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 116 / 25-8-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Απολογισμός έκτακτου ΔΣ της Ομοσπονδίας»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ πραγματοποίησε ανοικτή συνεδρίαση την Πέμπτη 21 Αυγούστου και αφού έλαβε υπόψη του τις γνώμες και τις απόψεις των συναδέλφων, κατέληξε στην εκτίμηση της συνολικής κατάστασης, η οποία έχει ως εξής:

Η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση μέρους του Οργανισμού δεν είναι τωρινή. Υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθήσει ως φαίνεται, να υπάρχει μέχρι να τους σταματήσουμε. Δεν είναι προϊόν  δημοσιογραφικής αφέλειας, άλλα είναι μια συζήτηση υπαρκτή, η οποία εντείνεται όσο η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εισρέουν για την αντιμετώπιση της αυξάνουν χωρίς να δρομολογούνται εξ’ ορισμού στο ΟΑΕΔ.
Τα τελευταία δημοσιεύματα και η άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και οδήγησαν σε γραπτές και ενυπόγραφες διαψεύσειςδημοσιευμάτων από την Κυβέρνηση και γραπτές και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα. Παρόλο που οι διαψεύσεις δε μας ικανοποιούν στο βαθμό που δεν συνοδεύονται από έμπρακτες αποδείξεις , θεωρούμε πως ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε γύρω από τον ΟΑΕΔ και τον ρόλο του θα λέγαμε ότι είναι πρωτοφανής.

Επιδίωξη της Ομοσπονδίας είναι να κρατήσει τον δημόσιο διάλογο ανοιχτό, τροφοδοτώντας τον με στοιχεία, θέσεις και απόψεις από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Εμείς που πιστεύουμε ακράδαντα στον δημόσιο καθαρό λόγο, χωρίς συντεχνιακές λογικές και με μοναδικό γνώμονα το δικαίωμα στην εργασίαδηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα  υπερασπιστούμε και τον Οργανισμό και την εργασία.
Σκοπεύουμε να επιδιώξουμε απαντήσεις και με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στις μέχρι τώρα συμπράξεις του ΟΑΕΔ να εντείνουμε τον διάλογο σε σχέση με τον τρόπο διοίκησης του ΟΑΕΔ, τη μεγαλύτερη αυτονομία του στον τρόπο λήψης αποφάσεων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων καθώς και την εφαρμογή του νόμου που αφορά στη ροή των εισφορών απευθείας στον ΟΑΕΔ.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, στον οποίο εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για πιθανή κρυφή ατζέντα του Υπουργείου, της Κυβέρνησης κλπ. Ο Διοικητής προέβη στη διάψευση όλων αυτών των προβληματισμών με απόλυτο τρόπο και τόνισε ότι ο Οργανισμός πρόκειται να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό.
Θα ακολουθήσει νέος γύρος προγραμματισμένων συναντήσεων με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους, τα εργατικά κέντρα και άλλους φορείς. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τους ανέργους και ολόκληρη την κοινωνία για το ποιο είναι τελικά, το διακύβευμα της συζήτησης περί ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ.
Σε κάθε περίπτωση όσο η εργασία παύει να αποτελεί δικαίωμα, τόσο η Ομοσπονδία θα παραμένει σε επαγρύπνηση, θα παραμένει σε εγρήγορση, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια, θα συνεχίσει να αντιπαλεύεται τα μεγάλα συμφέροντα που επιδιώκουν όχι τη μείωση της ανεργίας, αλλά την εκμετάλλευση των ανέργων.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΔΕΘ και καλεί τις ενώσεις-μέλη μας να συντονίσουν τη μεταφορά των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη.
Για όλες τις εξελίξεις βήμα-βήμα θα σας κρατάμε ενήμερους.

1 σχόλιο:

  1. Για διαβάστε και αυτό. Έχει ενδιαφέρον! http://www.paron.gr/v3/new.php?id=88524&colid=37&catid=27&dt=2014-08-24&search=%CF%C1%C5%C4

    ΑπάντησηΔιαγραφή